Apelsininis sūrio pyragas


Pagrindas:

220 g sausainių

100 g sviesto, ištirpinto

0,5 arb. š. tarkuotos apelsino žievelės

Pyragas:

700 g kreminio sūrio

100 g rikotos sūrio

120 g cukraus

2 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės

3 dideli kiaušiniai

Apelsinų želė:

100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių, perkoštų

2 želatinos lapeliai

Gaminame:

  1. Pasiruošiame 20-21 cm atsegamą pyrago formą: pagrindą ir šonus išklojame kepimo popieriumi, iš išorės skardą įvyniojame į foliją.
  2. Pagrindui skirtus sausainius dedame į kombainą ir susmulkiname, supilame išlydytą sviestą bei apelsino žievelę. Pagrindu išklojame kepimo formą, gerai prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
  4. Dideliame dubenyje su mikseriu išsukame kreminę varškę, rikotą, cukrų bei apelsino žievelę. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai įplakant į varškės masę. Pilame masę ant atvėsusio pagrindo.
  5. Dedame pyragą į įkaitusią orkaitę, į kitą skardą, į kurią pripilame verdančio vandens (iki pusės formos). Kepame apie 40-50min. arba kol iškeps (iškepęs pyragas yra tvirtas aplink kraštus, tačiau šiek tiek liūliuojantis viduryje). Ištraukę pyragą leidžiame pilnai atvėsti ir dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai – visai nakčiai.
  6. Kitą dieną (arba po kelių valandų) gaminame apelsininę želę pyrago viršui: mažame puodelyje pakaitiname sultis, tačiau neužverdame, nukaičiame. Kitame inde ištirpiname želatinos lapelius su trupučiu vandens, tuomet dedame į šiltas apelsinų sultis, išmaišome ir paliekame atvėsti. Pilame apelsininę želę ant pyrago viršaus ir dar apie valandą palaikome šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis: The Hummingbird Bakery “Cake Days”, p. 80