Jaučio uodegos troškinys

Nuotraukos nelabai super kokybės, bet neapsigaukit, nes tai yra nerealiai skanus troškinys! Jei tik pavyks gauti jaučio uodegos (o jų gauti nėra taip lengva), bent kartą pasigaminkite šio troškinio.

Iš nurodyto kiekio gaunasi didelis puodas troškinio. Paprastai gaminu iš pusės normos, be to šį troškinį galima užšaldyti.

Reikės:

2.5 kg uodegų (padalintų per sąnarį)

2 vidutinių porų

2 saliero lapkočių

4 vidutinių morkų

Poros šakelių šviežio čiobrelio

Poros šakelių šviežio rozmarino

4 lapelių šviežio lauro lapo

4 gvazdikėlių

2 valg. š. miltų

2 x 400 g skardinių konservuotų smulkintų pomidorų

275 ml raudono vyno

1 l jautienos sultinio (arba vandens)

Vorčesterio padažo

Gaminame:

  1. Įkaitinkitę orkaitę iki 220ºC. Kepimo skardą dėkite į orkaitę, kad ši įkaistų.

  2. Atsargiai išimkite įkaitintą skardą iš orkaitės, sudėkite uodegų gabaliukus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite apie 20 minučių arba kol mėsa apskrus ir karamelizuosis.

  3.  Porą perpjaukite išilgai, jį ir saliero lapkočius supjaustykite 2cm gabaliukais. Nulupkite ir supjaustyite morkas 2cm gabalėliais, viską berkite į didelį įkaitintą su aliejumi puodą (jei troškinį kepsite orkaitėje, naudokite orkaitei tinkantį puodą).

  4. Nuskabykite čiobrelio lapelius, susmulkinkite rozmariną ir berkite į puodą prie daržovių, sudėkite lauro lapus ir retkarčiais pamaišant kepkite apie 20 minučių arba kol daržovės suminkštės.

  5. Ištraukite uodegas ir atidėkite, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170ºC.

  6. Prie daržovių suberkite gvazdikėlius ir miltus, gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite pomidorus ir pilkite vyną. Sudėkite uodegų gabaliukus su visom kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis ir viską užpilkite 1 litru jautienos sultinio arba šaltu vandeniu, išmaišykite.

  7. Padidinkite ugnį ir viską užvirkite, uždenkite dangčiu ir dėkite į orkaitę maždaug 5 valandoms arba kol mėsa ims kristi nuo kaulų. Arba galite troškinti ant kaitlentės – sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite panašiai apie 5 valandas. Kas valandą troškinį permaišykite, įpilkite vandens, jeigu jo labai mažai beliko.

  8. Išimkite troškinį iš orkaitės arba nukaiskite nuo viryklės. Palikite atvėsti apie 10 minučių. Užsidėkite virtuvines pirštines ir nuimkite mėsą nuo kaulų, sudėkite ją atgal į troškinį.

  9. Pašlakstykite viską Vorčesterio padažu, jei trūksta – pridėkite druskos ir pipirų. Tiekite su bulvių koše, bulvių ir salierų koše, polenta, ryžiais ar kt. ir šviežiomis ar garintomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis