Elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše

Kai pasiseka gauti žvėrienos, negaliu nesidžiaugti… 🙂 Šįkart elnienos kumpis su mėlynių-čiobrelių padažu bei šilkine salierų koše, dar pagardinau keliais baravykais ir čiobrelių aliejumi. Geras raudonas vynas šalia ir pasakiška vakarienė garantuota 🙂

Elnienai:

Elnienos kumpio (apie 500 g)

Marinatui: česnako skiltelė, kelios kadagio uogos, šakelė šviežio čiobrelio, šiek tiek rozmarino, garstyčių grūdelių, pipirų.

Mėlynių padažui:

1/2 puodelio mėlynių

1/4 puodelio raudono vyno

Kelios šakelės čiobrelių, nuskabytų lapelių

Žiupsnio maltų gvazdikėlių

Druskos, pipirų

Salierų košei:

Saliero šaknies

100 ml grietinėlės

100 ml pieno

Druskos, šviežiai maltų pipirų

Čiobrelių aliejui:

Kelių šakelių čiobrelių

Česnako skiltelės

Druskos

Alyvuogių aliejaus

Papildomai:

Kelių šaldytų baravykų

Salotų mišinio

Gaminame:

  1. Elniena. Visus prieskonius sutrinkite grūstuvėje, šiuo sausu marinatu ištepkite elnienos kumpį ir marinuokite apie parą laiko.
  2. Kumpio kepimo laikas priklausys nuo gabalo storio. Aš kumpį kepiau po 5 minutes iš kiekveinos pusės, tuomet pabaigiau kepti orkaitėje, 200 C 5 minutes. Iškepusį elnienos kumpį suvyniokite į foliją ir palikite pailsėti 10 minučių.
  3. Mėlynių padažas. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį prikaistuvį, užvirkite ir sumažinę ugnį virkite 20-30 minučių, kol padažas sutirštės (turi likti apie pusė kiekio).
  4. Salierų košė. Nulupkite salierą ir supjaustykite nedieliais kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite pienu bei grietinėle. Užvirkite ir sumažinę ugnį virkite iki salieras suminkštės. Skystį nupilkite į atskirą puodelį, salierą sutrinkite blenderiu, pagal norimą košės tirštumą įpilkite pieno-grietinėlės mišinio, įberkite druskos, pipirų.
  5. Čiobrelių aliejus. Grūstuvėje sutrinkite česnaką su trupučiu druskos, tuomet suberkite čiobrelio lapelius ir dar patrinkite grūstuvėje. Įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
  6. Baravykai. Baravykus apskrudinkite gerai įkaitintame svieste.
  7. Serviruokite. Elnienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į pašildytą lėkštę, uždėkite šaukštelį mėlynių padažo. Šalia dėkite salierų košės, dėkite skrudintus baravykus, viską pašlakstykite čiobrelių aliejumi. Tiekite su paprastomis salotomis, apšlakstytomis aliejumi ir citrinos sultimis. Su raudono vyno taure 😉

Skanaus!