Menkės karis

Reikės:

2 valg. š. saldžiosios paprikos

3/4 arb. š. ciberžolės (turmeric)

1 laimo sulčių

600 g menkės, supjaustytos maždaug 4cm dydžio kubeliais

1 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių

1arb. š. kalendrų sėklų

1/4arb. š. ožragės (fenugreek) sėklų

3 džiovintų čili pipirų, 20 minučių mirkytų karštame vandenyje

4 valg. š. ghi sviesto

1 arb. š. garstyčių sėklų

2 valg. š. kari (curry) lapelių

1 svogūno, smulkiai supjaustyto

4 česnako skiltelių, susmulkintų

4 cm ilgio imbiero šaknies gabaliuko, sutarkuoto

250 ml (1 stiklinės) kokosų pieno

Gaminame:

  1. Dideliame puode sumaišykite papriką, ciberžoles ir laimų sultis. Sudėkite žuvies gabaliukus, apvoliokite šių prieskonių mišiniu ir palikite trumpai pasimarinuoti (kol pasiruošite kitus ingredientus).
  2. Įkaitinkite sausą keptuvę ir į ją suberkite pipirus, kalendrų ir ožragių sėklas, ir kepinkite ant vidutinės ugnies apie minutę, kol prieskoniai pradės skleisti aromatą.
  3. Suberkite apkepintus prieskonius į blenderį arba rankinę grūstuvę, sudėkite išmirkytus čili pipirus kartu su 2 šaukšatsi vandens, kuriame jie mirko, ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės. Gautą pastą pasidėkite į šalį.
  4. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite ghi ir kepinkite garstyčių sėklas. Kai šios pradės spragsėti, suberkite kario lapus, išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus ir kepinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes. Tada supilkite paruoštą prieskonių pastą kartu su imbieru ir česnakais, ir maišydami kepinkite dar 2-3 minutes.
  5. Supikite į keptuvę žuvies gabaliukus kartu su visu prieskonių marinatu. Po minutės supilkite ir kokosų pieną. Užvirinkite, įberkite truputį druskos ir virinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes, kol žuvis suminkštės.
  6. Pateikiau su cukinijų makaronais.

Skanaus!

Šaltinis

2 thoughts on “Menkės karis

Comments are closed.