Apelsinų sultyse troškinta antiena

Vienas skaniausių antienos paruošimo būdų. Gaminta pagal šį receptą jau ne kartą, mėsa visada krenta nuo kaulų, įdedamų pastangų – minimumas, o rezultatas – nerealus. 

Reikės:

1 didelės anties (apie 2-2.5 kg)

4 skiltelių česnako

50 g gabalėlio imbiero

5 žvaigždžių anyžiaus

2 raudojų čili pipirų

2 citrinžolių

800 ml šviežių apelsinų sulčių

4 valg. š. vietnamietiško žuvies padažo (fish sauce)

1 valg. š. rudojo cukraus

Grūstų juodųjų pipirų

1/2 arbat.šaukštelio krakmolo

8 žalių svogūnų laiškų

Gaminame:

  1. Antį padalinkite į 6-8 dalis. Nupjaukite perteklinius riebalus, gerai nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Dideliame troškintuve apskrudinkite anties gabalėlius (odele į apačią). Kepkite keliomis porcijomis tol, kol taukai išsilydys, o skūrelė taps traški, rusva (apie 6 minutes). Tada apverskite kiekvieną gabaliuką ir dar pakepinkite apie 2 minutes.
  3. Apkepintos anites gabalėlius išimkite iš troškintuvo ir atidėkite į šalį. Iš troškintuvo atsargiai išpilkite riebalus. Jei anties taukai kepinant pridegė, išvalykite troškintuvą sausu popieriniu rankšluosčiu.
  4. Imbiero šaknį nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Česnakų skilteles suspauskite peilio kraštu ir sukapokite. Citrinžolių baltas dalis prie pat šaknies sutraiškykite peilio šonu, kad atsiskleistų aromatas verdant.
  5. Įpilkite 1 šaukštą anties taukų į troškituvą, kuriame apkepinote anties gabalėlius. Ant nedidelės ugnies apkepinkite imbierus ir česnakus, kol jie pagels ir paskleis aromatą. Sudėkite anyžius, čili pipirus (visus, nesupjaustytus), citrinžoles ir viską maišant pakepinkite minutę. Supilkite apelsinų sultis, žuvies padažą, įberkite šaukštą rudojo cukraus, truputį grūstų juodųjų pipirų, ir pabaigoje sudėkite apkepintos antienos gabalėlius. Troškintuvą uždenkite ir troškinkite ne trumpiau kaip 2 valandas.
  6. Ištroškintus anties gabalėlius išimkite. Išimkite iš puodo ir išmeskite citrinžoles. Jei paviršiuje yra susidaręs riebalų sluoksnis, jį atsargiai nugriebkite šaukštu. ½ arb. šaukštelio krakmolo sumaišykite su 2 šaukštais šalto vandens ir maišydami supilkite į padažą. Padažą dar kartą užvirinkite. Palaistykite padažu anties gabalėlius ir pabarstykite žaliais svogūnų laiškais. Pateikite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis

2 thoughts on “Apelsinų sultyse troškinta antiena

  1. Tikrai taip, jau net nesuskaičiuoju, kiek kartų gaminome pagal šį receptą, kitąkart net tenka sau pasakyti “gana gana, laikas kažką ir naujo išbandyti su antiena” 🙂

Comments are closed.