Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Tai jau paskutinis įrašas šiais metais 🙂 Noriu visiems palinkėti gerai sutikti Naujus Metus, kad šie būtų kupini gerų žinių ir staigmenų! Ir AČIŪ visiems, kurie skaitė, komentavo, galbūt ir idėjų pasisėmė 🙂 Sustiksime kitais metais!

Na, o šie sausainiai yra traškūs išorėje ir minkšti viduje, tokie žiemiškai atrodantys ir buvo kepti prieš Kalėdas. Atkreipkite dėmesį, kad kai kur yra naudojami mililitrai vietoj gramų.

Reikės:

225 g juodojo šokolado

150 ml cukraus

2 kiaušinių

110 g sviesto

220 ml miltų

2 arb. š. vanilės ekstrakto

0,5 arb. š. kepimo miltelių

Žiupsnelis druskos

Cukraus pudros

Gaminame:

  1. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite atvėsti.
  2. Atskirkite baltymus nuo trynių ir išplakite juos iki purumo, plakdami suberkite cukrų (dalimis).
  3. Trynius sudėkite į sviesto ir šokolado masę, supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  4. Šokolado masę sumaišykite su baltymais.
  5. Kitame inde miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Berkite į šokolado masę ir užminkykite kietoką tešlą. Padalinkite pusiau ir 3 valandas laikykite šaldytuve (aš paprastai paruošiu iš vakaro ir palieku per naktį).
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  7. Iš vienos tešlos dalies (kitą palikite šaldytuve) formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite cukraus pudroje ir dėkite į skardą.
  8. Kepkite 10-12 minučių, kol gražiai sutrūkinės. Palikite atvėsti.

Patarimai. Formuokite sausainius kuo greičiau, tešla neturi sušilti, tuomet šie gražiai sutrūkinės. Jei užtrukote, dėkite paruoštus sausainius su visa skarda į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.

Kaip paprasčiau apvolioti sausainius cukraus pudroje? Paimkite stiklinį ar plastmasinį indą su dangteliu, įdėkie cukraus pudros, sumeskite sausainių rutuliukus, uždarykite indą ir gerai pakratykite. Sausainiai tolygiai pasidengs sukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis: Dovanos iš virtuvės, p. 65.